בעולם העסקי מרבים חברות וארגונים רבים, ליצור ביניהם שיתופי פעולה ונקודות השקה. הם פועלים מתוך אמונה בהנחה פילוסופית ואפילו חצי מדעית רווחת, הגורסת שאחד ועוד אחד שווה שלוש.
לדוגמא: רשת הסופרמרקטים "יש חסד" מתחרה על ליבם של לקוחותיה, בהעדפה לקנות אצלה מאשר ברשתות אחרות. אחת הפעולות שהיא רוצה לנקוט כדי לשמר את נתח הקניות, הוא להקים מועדון לקוחות. שמעניק ללקוחות הטבה מסוימת על כל קניה או זכאות למבצע ומרגיל אותם לקנות דווקא אצלה. מנגד חברת האשראי "כאל", מחפשת לצרף לקוחות נוספים לשורותיה. היא חפצה לצאת במסע פרסום מסיבי, להתוודע לקהלים נוספים.
הבעיה היא שמסע פרסום עולה הון רב, וגם ההטבות שצריך להעניק למצטרפי המועדון עולה לכדי סכום נכבד. מגיע גאון אחד וממנף את רצון שתי החברות, לעסקה מצוינת אחת. מועדון הלקוחות של הרשת הקמעונאית נכפף לכרטיס אשראי של החברה הפיננסית, שחוסכת את הוצאות הפרסום בהצטרפות הקבוצתית של כל המועדון ובתמורה היא מקזזת לסופרמרקט מאחוזי הסליקה, כדי שזו תעניק ללקוחות הטבות על חשבונה.
***
בפרשתינו שנויה ההבטחה שניתנה לעם ישראל באם יצמדו להוראות התורה וילכו בחוקותיו: "וְרָדְפוּ מִכֶּם חֲמִשָּׁה מֵאָה וּמֵאָה מִכֶּם רְבָבָה יִרְדֹּפוּ וְנָפְלוּ אֹיְבֵיכֶם לִפְנֵיכֶם לֶחָרֶב". שואל רש"י הקדוש: "וכי כך הוא החשבון? והלא לא היה צריך לומר אלא מאה מכם שני אלפים ירדופו", "אלא" משיב רש"י מיניה וביה "אינו דומה מועטין העושין את התורה למרובים העושין את התורה".
***
אדם אחד יכול לשאת נניח משקל של 40 קילו, אך שניים יחדיו יוכלו לשאת אף 120 קילוגרמים. כי כל אחד מוסיף מעבר לאת עצמו גם כח לחברו, וביחד יוצרים השניים אפקט משולש. לבני זוג והורים יש תפקידים רבים, בגידול הילדים, חינוך, פרנסה ועוד אתגרים רבים. כל אחד עושה כמיטב יכולתו בכוחותיו שלו. אבל כשהם יתחברו יחדיו, יחשבו בראש אחד ויפעלו כחטיבה אחת, כוחם המשותף יוכפל וישולש. הם יצליחו יותר לפרנס ולחנך, לגדל ולחייך.